Vlada i EBRD podržaće gradnju žičare

Bez autora
Jul 25 2013

Crnogorska Vlada, ali i Evropska investiciona banka spremni su da pomognu projekat „Žičara Kotor – Cetinje“. Danas je u Ministarstvu finansija održan sastanak operativnog tima zaduženog za realizaciju projekta. O više mogućih scenarija finansiranja izgradnje žičare i povrata investiranih sredstava, koje su prisutnima prezentovali predstavnici konsultantske firme „DBA group“. Ističući da je riječ o projektu koji bi, osim brojnih direktnih, imao čitav niz indirektnih benefita po prihode na lokalnom i centralnom nivou, ministar finansija Radoje Žugić je “izrazio spremnost Vlade Crne Gore da razmotri učešće u njegovoj realizaciji“.

Vlada i EBRD podržaće gradnju žičareCrnogorska Vlada, ali i Evropska investiciona banka spremni su da pomognu projekat „Žičara Kotor – Cetinje“. Danas je u Ministarstvu finansija održan sastanak operativnog tima zaduženog za realizaciju projekta.

Kako je saopšteno, o više mogućih scenarija finansiranja izgradnje žičare i povrata investiranih sredstava, koje su prisutnima prezentovali predstavnici konsultantske firme „DBA group“.

„Ističući da je riječ o projektu koji bi, osim brojnih direktnih, imao čitav niz indirektnih benefita po prihode na lokalnom i centralnom nivou“, ministar finansija Radoje Žugić je “izrazio spremnost Vlade Crne Gore da razmotri učešće u njegovoj realizaciji“.

I šef Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Đulio Moreno, „ocijenivši da projekat karakteriše visok stepen finansijske održivosti, izrazio spremnost ove finansijske institucije da odabranom privatnom partneru obezbijedi sredstva potrebna za realizaciju projekta“, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se, vrlo brzo, sa zaključcima i predlozima operativnog tima upozna Vlada, kako bi se definisao plan daljih aktivnosti po pitanju realizacije projekta žičare.

Sastanku su, osim ministra Žugića i predstavnika EBRD-a Morena, prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, pomoćnik ministra saobraćaja Rešad Nuhodžić, kao i  predstavnici konsultantske kuće „DBA group“ iz Italije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik